VT iRepair - шаблон joomla Авто
VTEM skitter

www.darkos.com.mk

Вашиот пат до успехот заедно со нас
VTEM skitter

www.darkos.com.mk

Вашиот пат до успехот заедно со нас
VTEM skitter

www.darkos.com.mk

Вашиот пат до успехот заедно со нас

Даркос

Вашиот  пат  до  успехот !

 

Квалитет

 

Професионализам

 

Навременост

За нас

Даркос ДООЕЛ е компанија сертифицирана за ISO 9001:2008. Таа  е познат производител, извозник и снабдувач на индустриски запченици, редуктори и делови по нарачка.

Изработуваме конусно назабување со прави заби или со завојни заби, брусење на заби од запченици, внатрешно назабување, тристепени редуктори, вратила, воздушни кочници, куќишта и многу други индустриски производи со различни спецификации.

ПОВЕЌЕ

Нашиот тим

 • VTEM skitter

  Славе Николовски

  Комерцијален директор: kostadin@darkos.com.mk

  Костадин Николовски

 • VTEM skitter

  Костадин Николовски

  Управител: darkos_dooel@yahoo.com

  Славе Николовски

 • VTEM skitter

  Дарко Николовски

  Директор на производство: darko@darkos.com.mk

  Дарко Николовски

Во нашиот асортиман нудиме конусни запченици со прави и со завојни заби.
Запчениците со конусно назабување со завојни заби се изработуваат според методологијата на Глисон. Можете да нарачате запченици со конусно назабување со завојни заби за сите ваши потреби и спецификации

Карактеристики:
•    беспрекорна изработка
•    висок капацитет на носивост
•    одлични перформанси
•    економична цена
•    низок степен на бучава при работа

 

SLIKA1

 

Part number

z

modul

α°

β°

A

B

D0

Da

E

F

G

H

M

N

L

159785

17

12

20

 

90

85

204

240

25

95.4

       

85

195984

100

6

20

9°30`

130

120

608.343

620

32

136.9

35

 

240

 

120

H2.50.3
4.7

86

5.5

20

14°

10
0

10
8

487.48

494

28

106.2

15

 

160

 

108

H2.50.2
8.5

85

4

20

14°

85

80

350.409

355

22

90.6

28

 

135

 

80

188077

58

12

20

 

160

80

696

720

40

188.5

30

 

260

 

100

78915

63

7

20

9°

150

140

446.572

456

36

157.7

45

 

260

 

140

D2014

42

14

20

 

150

120

588

616

32

136.9

35

 

240

 

120

 

 

SLIKA2

 

Part number

z

modul

α°

A

B

D

M

N

P

C

G

E

F

L

z21/21

21

2.007

20

20

7.1

45

32

24

18.7

25.3

1.9

   

32.4

z19/37

19

2.51

20

25

12.1

52.5

40

29.4

11.7

13.8

2.3

8

28.3

25.9

z37/19

37

5.51

20

25

5.7

95

45

59.2

16.4

28.2

9.9

8

28.3

33.9

 

 

 

 

 

 

SLIKA3

 

 

 

Part number

z

modul

α⁰

A

B

D

M

N

C

G

E

F

L

z31/8

31

6.05

20

87

7.8

189

125

147

107

29

   

42

z8/31

8

6.050

20

35

32.1

59

M24x1.5

80

z=26
m=1.25 α=30⁰ DIN5480

20

25

22

211

 

•    Запченици со конусно назабување со прави заби по методологијата на Глисон - со минимум модул од 0,75 и максимум модул од 20 / max d 700 / α 10 – 30
•    Запченици со конусно назабување со завојни заби со минимум модул од 0.75 и максимум модул од 12

www.darkos.com.mk

Даркос - Вашиот пат до успехот со нас......

Нашите производи се користат во челичната индустрија, рударството, земјоделската механизација (како трактори и други земјоделски машини), индустријата за производство на цемент, рафинериите (за преработка на нафта), во текстилната индустрија, за електрани, машински алати итн

Повеќе